Petite Messe Solenelle de Gioacchino Rossini Cor de cambra Dyapason - Monestir de Sant Llorenç

24
06/2023
fins al dia 2023-06-24 20:30:00
On es realitza? Camí de Sant Llorenç, s/n
08694  Guardiola de Berguedà
T. 664 56 75 81  
monestirsantllorec@gmail.com
Monestir de Sant Llorenç

Monestir de Sant Llorenç

Petite Messe Solenelle de Gioacchino Rossini
Cor de cambra Dyapason

24 de juny, 19 hores

Gioacchino Rossini,  tot i haver gaudit d’una llarga vida, va d’abandonar la composició operística amb només trenta set anys i un bagatge de trenta-nou òperes escrites en dinou anys.
Retirat de la vida publica, Rossini va seguir composant esporàdicament i les seves obres eren interpretades a casa seva per a gaudi d’amics i convidats. Paral·lelament a aquestes darreres obres i cap el final de la seva vida va escriure la Petite Messe Solennelle.
Escrita als 75 anys, quatre abans de la seva mort, va ser interpretada per primera vegada el 14 de març de 1864. Rossini defineix aquesta obra com el “darrer pecat mortal de la meva vellesa”, amb el to irònic que defineix la personalitat del compositor. Aquest tarannà murri o burlesc es reflexa en el mateix títol Petite Messe atès dura quasi bé una hora i mitja, i les diferents parts encadenen estils diferents, lleugers i candorosos, amb  una música plaent i emotiva lluny d’una solemnitat grandiloqüent.
L’obra està escrita per a cor de 12 persones i s’estructura en un conjunt de 14 números que alternen solistes i cor o ambdós que canta el text de les cinc parts de l’ordinari de la missa: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus i Agnus Dei.
Escoltar-la al monestir amb el Cor de Cambra Dyapason, sota la direcció de Teodor Roura serà una experiència immersiva d’horitzons inesperats: Rossini a Sant Llorenç serà memorable!

vídeo

Reservar

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 27-03-2023 13:45