Exposicions Dones de sempre: Històries medievals, imatges actuals

20
09/2023
fins al dia 2023-09-30 00:00:00
On es realitza? Camí de Sant Llorenç, s/n
08694  Guardiola de Berguedà
T. 664 56 75 81  
monestirsantllorec@gmail.com
Monestir de Sant Llorenç

Exposicions

 

Dones de sempre:
Històries medievals, imatges actuals

fins el 30 de setembre

La societat actual té la missió de recordar i rememorar les vides i fets passats, amb l’objectiu de dotar-se d’eines per interpretar el perquè de la situació present i decidir com actuar davant el que pot deparar el futur.

Avui us presentem deu dones medievals que van afrontar aquest món amb els mitjans que tenien, tal com les dones d’avui en dia encara fan. Les experiències i valors d’aquestes dones medievals, moltes vegades silenciades, han de ser coneguts i observats i poden resultar-nos inspiradors. L’objectiu és reivindicar el paper de les dones en la vida medieval, de la mateixa manera que s’ha fet tantes vegades amb els seus homòlegs masculins. Les dones que hem escollit representen un ampli ventall de la societat medieval: des de comtesses i duquesses fins a pageses, totes tenen coses a explicar-nos i transmetre’ns.

En aquesta exposició fem una pinzellada de la seva història, que alhora pretén ser una invitació a investigar i conèixer més a fons la importància de totes elles.

Deu dones actuals s’han prestat a ser fotografiades representant aquestes dones medievals. Com elles, són dones que han afrontat la vida aportant valors a la societat actual amb la seva feina i manera de viure. No tenim gaires referències de la imatge real d’aquestes dones medievals i no hem volgut buscar semblances ni caracteritzacions: simplement, les dones fotografiades porten un objecte que simbolitza el vincle amb la dona medieval que representen.

Recerca històrica: Joan Busoms.
Fotografies: Joan Horrit.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13-09-2023 13:45