Monestir de Sant Llorenç, Espectacles: Flabiol, tamborí i piano - Concert l'aTrium Duo

02
07/2022
fins al dia 2022-07-02 20:30:00
On es realitza? Camí de Sant Llorenç, s/n
08694  Guardiola de Berguedà
T. 664 56 75 81  
monestirsantllorec@gmail.com
Monestir de Sant Llorenç

Flabiol, tamborí i piano - Concert
l'aTrium Duo

2 de juliol, 19 hores

L’interès en un grup de cambra format per aquests tres instruments - flabiol, tamborí i piano-, rau en la voluntat dels seus integrants de reivindicar els instruments propis de la nostra cultura i a la vegada revalorar aquesta formació al mateix nivell que altres tipus de conjunts que dins el nostre imaginari considerem més habituals i estem més acostumats a sentir. A més, permet demostrar totes les capacitats expressives del flabiol que juntament amb el piano és capaç de transportar-nos de les sonoritats més íntimes fins a un virtuosisme trepidant.
El repertori original per a flabiol, tamborí i piano data de la segona meitat del segle XX, quan sorgeix la voluntat de portar els instruments catalans al mateix nivell que els instruments clàssics. Ja des del segle XIX, però, trobem obres on el solista és el flabiol, habitualment acompanyat de cobla, que amb una adaptació adequada s’interpreten en la versió de piano.
La proposta de programa que oferim sota aquest títol recull un seguit de peces de música de cambra que van des de les primeres obres per a flabiol solista i cobla del segle XIX, fins a repertori original actual per a aquesta formació. Amb el concert, volem homenatjar la figura de Manuel Oltra, de qui aquest any commemorem el centenari del seu naixement i que ha sigut una figura clau en la normalització, reconeixement i academització dels estudis dels instruments catalans.
Mariona Casellas, piano; Denis Rojo, flabiol i tamborí.

Reservar

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 26-05-2022 13:25